image
Пирамида Маса аквариум
image
Аквариуми в детските градини
image
Астронотуси В наличност.
image
Цихлиди Собствено производство.

Melanochromis mainganoВ това видео ще видите част от скромната ни база за развъждане на африкански цихлиди в магазина. Видовете, от които имаме малки са : Melanochromis auratus, Melanochromis maingano, Labidochromis caeroleus, Metriaclima estherae red, Pseudotropheus demasoni, Copadichromis borleyi, Tropheops chilumba. На място може да видите и тяхните родители.

В това видео може да видите аквариумите с по-големите африкански цихлиди, които предлагаме в магазина - от 8 до 15 сантиметрови екземпляри от различни видове. Едни от най-атрактивните от тях, които се продават са 2 мъжки Labidochromis hongi red top , 2 мъжки Afra white top, чифт Melanochromis interruptus, 2 Pseudotropheus acei. Двайсетина Nimbochromis livingstonii на по 8-10 см плюс един мъжки от същият вид на около 15 см. Copadichromis borleyi kadango също на около 8 см, Pseudotropheus elongatus mpanga на 7-8 см, както и много други единични бройки. Всичките риби са отглеждани без добавяне на допълнителни соли за втвърдяване и покачване на киселинността на водата, за това могат да се гледат както на мека така и на по-твърда вода, без никакви притеснения.

Pseudotropheus elongatus mpanga - едни от любимите ми малавийски цихлиди от областта М'буна. С ярките си цветове допринасят за колорита в аквариума, но в същото време проявяват висока агресия освен към другите цихлиди , така и по между си. За това е хубаво да се гледат в аквариуми с по-голяма дължина и вместимост над 200 литра, декорирани с камани така че да се образуват повече пещери и пролуки. В групата от елонгатуси е хубаво на всеки мъжки да се падат поне 3-4 женски.В природата се хранят предимно с алгии, за това е добре да им предоставите необходимо количество спирулина с храната. Размножават се както останалите устомътещи африкански цихлиди. Танцувайки в кръг женската снася яйцата , мъжкият поднася аналната си перка пред устата и и изпуска сперма, докато тя лапа вече снесените яйца. Така те се оплождат и остават в устата и около 2 седмици , докато се излюпят. По принцип цялото това нещо се случва под някой камък или в изровена в пясъка дупка, но моите мпанги решиха , да го направят на доста по-необичайно място. :)Приятно гледане!

Лимоненожълт лабидохромис (Labidochromis caeroleus)Звучи като фантастика нали? Но всъщност е възможно, ако се отгледат от малки. Лабидохромисите не проявяват чак толкова голяма агресия към другите видове риби, като повечето африкански цихлиди от езерото Малави.  За това решихме да си направим този експеримент. Аквариума , който виждате на клипчето е 300 литра залесен с много растителност и обитаван от няколко различни видове риби - Хелери, Молинезии, Гупи, Неонки, Трихогастери в съжителство с Лабидохромиси и Червени зебри. Когато има достатъчно място и храна за всички има и разбирателство.И все пак въпреки , че при нас се получи не ви препоръчваме точно тази комбинация. Най-добре за всички рибки е да се гледат в среда наподобяваща техният биотоп и да съжителстват с такива видове , с каквито се срещат и в природата.

Сиамски алгояд (Crossocheilus siamensis)Сиамският алгояд (Сае) или Crossocheilus siamensis е една от най-полезните риби за аквариума по мое мнение. Те се справят наистина отлично с изяждането на неприятното водорасло - черна брада. На другите видове алгии не съм забелязал да им обръщат особено внимание. На много места съм чел , че за да чистят добре не трябва да бъдат хранени , но по-този начин лишавате и другите рибки от храна , което според мен не е правилно. САЕ-тата са много активни и постоянно си похапват , дори да сте ги нахранили пак ще ядат от водораслите , просто почистването на аквариума ще стане по-бавно.
На пазара може да срещнете и двойници на тези рибки , за това е добре да знаете как изглеждат истинските САЕ-та. Те имат една дебела черна линия през средата на тялото , започваща от носа и стигаща до края на опашката. Перките им са прозрачни и имат само един чифт мустачки.
При нас може да намерите само истински и работливи САЕ-та , за да ви убедим , ако пожелате можем да ви направим на място демонстрация подобна на тази в клипчето. ;)

Търсене

Последни ъпдейти

Нови аквариуми

Нови аквариуми Нови аквариуми
Нови аквариуми са добавени в галерията със завършени проекти на луксозни аквариуми.
Прочетете още...

Водни растения

Водни растения Водни растения
Добавихме каталог с водните растения, които развъждаме и предлагаме в магазина. 
Прочетете още...